FAQs Workshop Bisnes Digital 2019

FAQs Workshop Bisnes Digital 2019

amin.my


FAQs Workshop Bisnes Digital

====================


More info at www.amin.my/workshop


1. Workshop ni berapa hari?

Kelas 1 hari sahaja dari 9am-6pm. Walau bagaimanapun, anda boleh hadir ke workspace anytime selepas workshop jika anda masih tak faham atau perlukan bimbingan tambahan.


2. Workshop ni perlu bawa laptop?

Saya boleh katakan WAJIB. Sebab ini bukan seminar duduk dan dengar saja. Sesi yang penuh dengan praktikal dan taktikal yang mana peserta akan diberikan pelbagai task dan buat bisnes secara real-time, bukannya teori sahaja atau tunggu balik rumah baru buat.


3. Workshop ni sesuai tak untuk orang yang baru ceburi bisnes digital kurang 1 tahun?

Sangat sesuai, sebab level yang diajar adalah dari tahap Basic hingga Intermediate sahaja. Untuk tahap Expert saya tak ajar kerana ia perlu diajar dengan cara coaching dan anda perlu ada beberapa basic knowledge berkaitan digital system.


4. Workshop ni ada support group tak nanti atau boleh jumpa coach untuk refer prestasi atau Q&A semasa sedang buat bisnes lepas workshop?

Ada group support online. Bagi yang berkelapangan, saya syorkan hadir sahaja ke akademi kami jika ada QnA, lebih mudah untuk kali semak prestasi dan betulkan apa yang patut.


5. Jual produk apa ye? Saya nak join.

Memandangkn ini workshop yang diajar buat bisnes secara real-time semasa kelas juga, jadi kami akan ajar bagaimana untuk buat bisnes digital dari JOMBIZ. Ini kerana track record kami adalah berdasarkan jualan produk digital JOMBIZ dan kami juga telah menyediakan bahan2 pemasaran untuk produk tersebut.


6. Ape yang ditekankan dalam kelas tu yer?

Saya akan fokus kongsikan cara buat duit melalui bisnes digital. Namun, ilmu yang akan anda pelajari juga boleh disesuaikan dengan apa-apa jenis bisnes yang lain sama ada bisnes affiliate yang lain, dropship atau bisnes produk sendiri.


7. Jual produk fizikal boleh ke?

Dalam kelas, saya hanya tekankan cara buat duit melalui bisnes digital. Sebab aim saya kalau boleh anda terus buat duit dalam kelas juga. Selepas kelas, anda boleh praktikkan strategi untuk bisnes anda yang lain samada ada fizikal atau digital.


8. Saya dah ada bisnes sendiri, tapi produk fizikal. Boleh join jugak ke?

Boleh. Sebenarnya iklan saya terlalu hype, iaitu jana 6 angka dalam masa 3 bulan. Jadi, pastinya saya akan straight to the point apa dan bagaimana saya buat. Peserta boleh tiru sahaja apa strategi saya buat. Saya tidak akan tunjukkan strategi secara umum, sebab ini adalah workshop, bukan seminar.


9. Untuk JOMBIZ VIP Member ada diskaun tak?

InsyaAllah ada. Sila whatsapp ke 60133070915 ye =)

 

10. Takde jual ebook atau video ke? 

Buat masa ni tiada. Sebab ilmu praktikal dan taktikal sebaiknya belajar face-to-face dan sukar untuk ajar secara online. Tambahan pula kami sendiri menyediakan workspace semata-mata untuk bimbing peserta secara face-to-face. 

 

11. Betul ke ni boleh buat duit join workshop ni?

Soalan ni akan subjektif. Dalam iklan mungkin agak hype, tapi saya dah tunjukkan bukti. Hasil jualan atau pendapatan adalah berbeza bergantung kepada pengetahuan & kemampuan setiap individu. =)


12. Cukup ke 1 hari je workshop?

Jujurnya tak cukup. Saya mula bisnes internet sejak 2007, tak kan dalam 1 hari saya mampu tunjukkan smua. Tapi sekurang-kurangnya kami sediakan support selepas workshop dan anda pula boleh datang ke akademi lagi untuk bimbingan tambahan. Angagaplah ini pelaburan untuk kejayaan masa depan anda =)


13. Tak boleh murah lagi ke?

Maaf, workshop ini dah terlalu murah. Saya pernah buat workshop yang sama di Bangkok dengan caj ribuan ringgit seorang! Anda bayar harga seminar tapi dapat value workshop. Itu belum kira bab masih boleh face-to-face selepas datang workshop. Harap anda tahu beza seminar dengan workshop. Kalau anda rasa masih mahal, workshop ni bukan untuk anda dan diminta jangan join ya =)


14. Lokasi JOMBIZ Academy kat mana ya?

JOMBIZ Academy berada di i-DEASPACE iaitu di Pusat Perniagaan Bangi Avenue, sebelah Hotel Avenue Garden. Map >> https://goo.gl/maps/NJWCjTbRF6J2

Jika anda guna public transport (komuter), anda boleh turun di KTM Bangi. Jarak dari KTM Bangi ke lokasi workshop hanya 1.5km.


15. Kalau saya nak datang ke JOMBIZ Academy selepas workshop boleh tak?

Boleh. Anda akan menerima keistimewaan untuk sewaan virtual office dengan kadar RM15 sahaja per hari. Tiada kontrak dan sesuai untuk anda yang ingin dapat 'mood' bisnes atau ingin run bisnes anda dari akademi kami.

Anda diberi keistimewaan untuk akses kemudahan pejabat berhawa dingin seperti wifi internet (100Mbps), parking, surau, tandas, flow drink & snack, ruang rehat, ruang kerja dan ruang seminar untuk urusan bisnes digital dan meeting bersama pelanggan.


16. Boleh tak saya nak bayar segera? Sebab saya sendiri tak pasti bila boleh join. Kalau free saya datang bila-bila masa.

Boleh. Anda boleh buat bayaran di link https://goo.gl/AtkvSK

Harap maklum tiada refund dibenarkan selepas bayaran dibuat kecuali jika semua kelas dah full. Anda boleh pilih tarikh lain sekiranya kelas semasa telah penuh dan anda boleh hadir pada bila-bila masa (working hour only). Pastikan set temujanji dulu sebelum hadir.


"Jika anda mahu perniagaan anda kekal lama dan mudah diuruskan, lakukanlah usaha perniagaan secara bersama-sama. Workshop ini dibuat supaya anda dapat belajar secara praktikal dan boleh terus setup Bisnes Digital semasa kelas."